ekologiskt naturlig hårvård hudvård ekofrisör ekohår helsingborg ramlösa ramlösabrunnspark energiklippning klippning växtfärg hårfärgning kemikaliefritt hårfärg slingor henna hennahår hennafärgning huvudmassage energimassage massage ansiktsbehandling regndroppstekniken rinlägg 6 februari 2019
 
 

TÄVLING – Alla hjärtans dag
Vinn en fotografering och behandling!

Nu har du chansen att vinna två fantastiska upplevelser – en valfri behandling hos mig och en fotografering hos Marie Walther till ett värde upp till 2 970 kr.

Gör er fina på Carpe Naturam innan ni fotograferar er hos Marie. Här hos mig kan ni t ex få håret klippt, färgat, få en härlig huvudmassage eller varför inte välja en ansiktsbehandling som ger ansiktet fin lyster inför fotograferingen. Inom max 2 veckor går ni sedan till Marie för er fotografering.

Ge vinsten till dig själv, få barnen fotade, hela familjen eller varför inte ge bort till någon som du vet skulle uppskatta gåvan!

Delta på följande sätt:
 
1. Gilla Fotograf Marie Walthers och Carpe Naturams sidor på Facebook och
    Instagram. (Se länkar nedan).
2. Motivera i kommentarsfältet i detta inlägg om varför just du eller den du ska ge
    bort vinsten till ska vinna.
3. Dela tävlingen på din sida
 
Det gör oss extra glada om du taggar de vänner som borde uppmärksammas och får chansen till vinst!

Priser
1a pris – Behandling och fotografering, 1 st laminerad bild inkl träställ (värde 2 970
                kr)
2a pris – Valfri behandling upp till 1000 kr.
3e pris – Fotografering samt 1 st print 13×18 (1 270 kr)

 

Villkor
Behandlingen måste ske senast 31 april och fotograferingen max 2 veckor efter behandling.

Vad vinner man hos mig?
Vinsten är 1 st valfri behandling för en person. Du kan tex få en ansiktsbehandling eller en huvudmassage och klippning. Välj mellan hår och hud.

Läs mer om Maries vinster här https://mwpd.se

När presenteras vinnarna?
Vi presenterar tre lyckliga vinnare på tisdagen den 12 februari.
Hämta presentkorten inför Alla hjärtans dag hos antingen Wivecka eller Marie.

Kram på er och lycka till! <3
/Marie&Wivecka

 
egndroppsbehandling regndroppsmassage essentiella eteriska oljor aroma aromaterapi harmoni spa spabehandling organic haircare skincare ekologiska produkter hudvårdsprodukter 
inlägg 29 november 2018
 
NYÖPPNING
 
___________________________________________
 
inlägg oktober 2017 
 
REGNDROPPSMASSAGE
& NYÖPPNING!
 
I december kommer jag börja utöva regndroppstekniken med Young Livings eteriska oljor! I samband med detta så öppnar jag också upp ett till behandlingsrum där Carpe Naturam så småningom kan erbjuda även andra ekologiska kroppsbehandlingar!
 
 
 
NYSTARTS-/JULERBJUDANDE
 
 
Regndroppsmassage 60 min
 
550 kr (ord. 690 kr)* 
 
Mer info kommer inom kort...invigning planeras till 2 december då det också kommer finnas fler julklappstips!
 
*gäller om du bokar tid innan sista januari 2018
 
 VÄLKOMNA ATT BÖRJA BOKA!

___________________________________________

 
inlägg augusti 2016 
UTFÖRSÄLJNING!
 
Rosenlynck
- mode med en smula hänsyn och lite omtanke!
 
 
 
50% på hela kollektionen
 

___________________________________________

inlägg juli 2014 
EKO SKÅNE!

Läs den via länken eller kom in och hämta ett exemplar på salongen!
 

 

 

 
___________________________________________
 
LÄSTIPS!
 
 
Klicka på bilden för att läsa mer och beställa boken på bokus.se!

Detta blir min strand lektyr i sommar!
 
___________________________________________
 
EKOLOGISKA HÅR-ACCESSOAR!

Ljuvliga hårband i ekologisk mjuk bambu eller bomull har kommit till salongen! Bär dem som hårband i olika knytningar eller varför inte fläta in det i dit hår! Kan även användas som en liten halsduk. Finns i många olika färgkombinationer för allas tycke och smak!
 
110kr

__________________________________________ 

 
Saltvatten recept  

Koka upp 2,5 dl vatten. Tillsätt 2,5 msk ekologiskt salt och låt koka tills det smält. När saltvattnet svalnat kan du droppa i ett par droppar eterisk olja för härligt frisk doft. Häll upp på sprayflaska.
 
  Saltvattnet är fantastiskt bra till mjuka, glatta hår som behöver lite stuns. Spraya i vått hår eller direkt i torrt för att krama upp volym. Använd i måttliga mängder, annars blir håret tungt. Prova dig fram.
 
_________________________________________
 
Tvätta håret med Rasul!

Rasul som endast hittas på en plats i världen, Marocko,  har alltsedan Antikens tider prisats för sin utomordentliga förmåga att rena, nära och fukta hud och hår. Leran har sitt ursprung i Marockos vulkanjord som i miljoner år utvecklats till en ovanlig och dyrbar kristall lera. Den är känt runt om i världen som Kungen av leran.

 

Förberedelse: Bitar: Tillsätt varmt vatten så det precis täcker leran. Rör om lätt och låt stå tills det sväller upp till en massa. Pulver: Blanda ut med varmt vatten till lagom konsistens. Som en lätt yoghurt vid hårtvätt. Tillsätt upp till 1 tsk vegetabilisk olja (beroende på hårtyp). Om du vill kan du även tillföra eterisk olja.  Det går bra att förbereda och förvara leran i en lufttät burk i ca en till två veckor.

 

Hårvård: Applicera i vått hår och massera försiktigt in i hårbotten. Det är den som behöver tvättas regelbundet. Lägg resten av leran över hårlängderna och låt verka ett par minuter innan du sköljer ut det ordentligt. Har du långt hår kan du spä ut leran och kamma in i längderna.

 

Hudvård: Rasul är vida rekommenderad för att behandla hudåkommor som psoriasis, eksem och akne. Gör en trögflytande massa och applicera på området och ca 3cm runt om. Tillsätt gärna olja. Låt verka i flera timmar eller så länge som möjligt. Se till att det inte torkar ut genom att t. ex vira en våt handduk om. När tillståndet förbättrats, fortsätt en månad till, eller åtminstone lika länge som du redan behandlat. Avsluta alltid med att massera området med olja.

 

Ingr/Inci: 100% Marockansk rasullera (Moroccan lava clay)

 _____________________________________     

Färga håret hemma!
 
Håret bör vara otvättat och lätt fuktigt. Borsta håret med naturborste och massera gärna hårbotten lite innan du börjar för att sätta igång cirkulationen.

 Koka upp ca 1-5 dl (beroende på hur mycket henna som ska användas) ekologiskt odlat rödvin, te, kaffe eller vatten om du ska färga med ljus henna.

Medan vätskan fortfarande är varm, häll den över hennan, lite i taget, till en krämig gröt som yoghurt ungefär. Häll i ca 2 msk olivolja. Om man använder vatten så häll även i 2 msk vinäger, en pressad lime eller tillsätt 1 msk salt.

Fördela färgen noga över håret. Blöt en handduk med riktigt varmt vatten, krama ur och linda den om huvudet. Ta sedan en torr handduk över så det inte blir kallt på en gång. Alternativt använder du plashätta.

Låt sitta minst 1 timme men helst mer. En del sover tom med färgen i håret. Om du har möjlighet så vila gärna under tiden färgen verkar. Skölj noga och tvätta sedan med ett naturligt schampo. 

Hennan kan färga av sig ett tag efter så tänk på att använda oömma handdukar och örngott.

Lycka till!
 
________________________________________  
  • En bra hårborste är ett måste! Köp en med vilds- eller piggsvinsborst och gärna med träskaft. Borsta håret rejält varje dag. Du kanske har hört att man förr sa att man ska borsta håret 100 tag varje dag... Kanske lite att ta i men det ligger absolut en sanning bakom. Naturborsten smörjs efterhand med det naturliga fettlager som håret behöver för att skyddas och drar på så sätt ut det i längderna och gör håret starkt och blankt. Dessutom masseras hårbottnen skonsamt och sätter igång cirkulationen vilket kan ge ökad hårväxt.
  • Massera håret och hårbotten ofta. Dra gärna i det lite också. Det är bra att din hårbotten är så rörlig som möjligt. Då kan energin flöda fritt.
  • Kroppen, inklusive håret är självrenande vilket betyder att det inte är nödvändigt att använda tvål och schampo. Det är ett behov vi har skapat. Det finns alternativ i naturen som går lika bra. T ex. kan du använda en mineralrik lera. Håret blir rent och man känner sig sund! Vill du ha ett schampo hemma, använd ett bra örtschampo.
  • Låt håret lufttorka! Massera gärna under tiden det torkar, det ger mer volym.