ekologiskt naturlig hårvård hudvård ekofrisör ekohår helsingborg ramlösa ramlösabrunnspark energiklippning klippning växtfärg hårfärgning kemikaliefritt hårfärg slingor henna hennahår hennafärgning huvudmassage energimassage massage ansiktsbehandling regndroppstekniken regndroppsbehandling regndroppsmassage essentiella eteriska oljor aroma aromaterapi harmoni spa spabehandling organic haircare skincare ekologiska produkter hudvårdsprodukter 

RDT är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immun- försvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer samt minskar stress.

 

Regndroppsmassage - RDT 

I Regndroppstekniken används VitaFlex-metoden och massage i kombination med Young Livings ekologiska eteriska oljor som absorberas av kroppens celler. Den balanserar kroppen och hjälper den att korrigera deffekter i ryggraden samt hämma inflammationer, bakterier och virus. Den stärker immunförsvaret, lindrar ryggbesvär och den lätta beröringen befrämjar avslappning och minskar effekterna av stress. Behandlingen tar ca 60 minuter.
 
Vid akuta behov, som t.ex skolios, rekommenderas en regndroppsbehandling i veckan som sedan kan reduceras till t.ex en gång i månaden.
 
 
 
Din timme på bänken:
 
Behandlingen börjar liggandes på rygg och du får dofta på en lugnande olja i djupa andetag. Nu kontrolleras benlängd för att uppmärksamma ev. längdskillnad. Sedan följer en balansering av kroppens energiflöde med hjälp av oljan Valor.
 
Nu appliceras de olika oljorna (8st) under fötterna med VitaFlex-metoden. När detta är gjort får klienten lägga sig på mage och ryggen inspekteras för att notera eventuella ojämnheter i ryggraden.
 
Behandlingen fortsätter nu med oljorna på ryggen (9st). Samtliga oljor droppas över rygg och ryggrad och masseras in lugnt och behagligt. Slutligen läggs en varm fuktig handduk över ryggraden och en förnimmelse av värme ökar i några minuter innan den börjar avta mot en behaglig känsla. Ju mer inflammation och virus som finns längs ryggraden, desto varmare kan området kännas.
 
Därefter avlägsnas den fuktiga handduken och ryggen inspekteras för att se om någon synlig förbättring har skett. Det kan ta flera dagar innan behandlingen ger full effekt. Nu får klienten lägga sig på rygg och kontroll av benlängd görs. Behandlingen avslutas med en varsam och mjuk stretchning av nacken och en härlig huvudmassage.
 
Oljorna som används i Regndroppstekniken är:
 
Valor
Frekvensen hos denna oljeblandning (rosenträ, blå renfana, frankincense, gran) är densamma som hos benstommen. Valor balanserar energiflödet i kroppen. Den hjälper oss att övervinna rädsla och motstånd och inger en känsla av styrka, mod och självförtroende.

Oregano
Virushämmande, bakteriedödande, svampdödande, antiinflammatorisk, immunstärkande. Öppnar andningsvägarna och befrämjar matsmältningen. Grundande och balanserande och inger en känsla av lugn och trygghet.
 
Timjan
Virushämmande, bakteriedödande, svampdödande. Bra vid hosta och bronkit. Hjälper vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Ger energi vid stress och svaghet.
 
Basilika
Kramplösande, muskelavslappnande, virushämmande, bakteriedödande, antiinflamatorisk. Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet samt främjar ett öppet sinnelag.
 
Cypress
Förbättrar cirkulationen, stärker blodkärlen, öppnar andningsvägarna, hjälper vid svullna leder, åderbrock och celluliter. Kramplössande. Stärkande vid sorg och nedstämdhet och ger en känsla av lugn och trygghet.
 
Vintergröna
Antiinflammatorisk och smärtstillande. Vidgar blodkärlen. Bra att använda vid spända muskler. Kan hjälpa vid reumatism och tinnitus. Stimulerar medvetenheten om fysiska förnimmelser.
 
Mejram
Muskelavslappnande, antibakteriell, svampdödande, kärlvidgande. Bra att använda vid infektion i andningsvägarna, lindrar kramp och huvudvärk. Lugnande och stärkande för nervsystemet.
 
Pepparmynta
Antiinflamatorisk, antibakteriell,svampdödande, virushämmande, smärtstillande. Stimulerar matsmältning och cirkulation. Aptitdämpande. Stärkande för nervsystemet. Kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk.Uppiggande, bra för minne och koncentration. Bra att kombinera med andra oljor.
 
Aroma Siez
En oljeblandning (basilika, cypress, mejram, lavendel, pepparmynta). Avslappnande och lugnande. Antiinflamatorisk och cirkulationsfrämjande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler i samband med idrottsskador, trötthet och stress.
 
Ortho Ease
Massageolja (vetegroddsolja, druvkärneolja, mandelolja och olivolja samt eteriska oljor av björk, enbär, mejram, röd timjan, vetiver, pepparmynta, eukalyptus och citrongräs). Lindrar muskelvärk, idrottsskador,vrickningar och mindre svullnader. Receptet bygger på omfattande tester och Ortho Ease används idag på europeiska sjukhus. Denna olja används på ryggen för en skön massage som avslutning på Regndroppsbehandlingen. 
 
V6-olja
Neutral massageolja (kokosolja, sesamolja, druvkärneolja, mandelolja, vetegroddsolja solrosolja och olivolja).
 
 
Vad är eteriska oljor?
 
Eteriska oljor är aromatiska och flyktiga vätskor framställda genom destillering av blommor, frön, blad, trä, bark och rötter från örter, buskar och träd. De har en tydlig märkbar doft vilket gör att man kan uppnå många effekter genom att helt enkelt andas in dem. Det kan man göra genom att lukta på flaskan, gnida in oljan på händerna och inhalera eller använda en aromaspridare (utan värme). På salongen har vi även smycken med lavakulor som kan infuseras med din eteriska favoritolja! 
 
Eteriska oljor har används som medicin och skönhetsmedel sedan urminnes tider. Genom att studera forntida egyptiska hieroglyfer och kinesiska manuskript har man funnit att präster och läkare använde eteriska oljor tusentals år före Jesu födelse för att läka de sjuka. I det gamla Egypten ansågs de vara mer värdefulla än guld. Idag pågår forskning för att undersöka de eteriska oljornas läkande egenskaper, och kliniska undersökningar visar till exempel att frankincenseoljan har mycket starka immunstärkande egenskaper. 
 
De eteriska oljornas egenskaper!
 
För att förstå effekterna av de eteriska oljorna behöver man känna till vad frekvenser är. Frekvens är ett mätbart värde på ett elektriskt energiflöde som är konstant mellan två punkter. Allting har en frekvens. Dr.Robert O.Becker bevisar i sin bok The body Electric att den mänskliga kroppen har en elektrisk frekvens och att vår hälsa på många sätt bestäms av denna frekvens.
 
1992 byggde Bruce Tainio från Tainio Technology, en självständig avdelning vid Eastern State University i Cheny, Washington, den första frekvensmätaren i världen. Tainio fastställde att människokroppens frekvens under dagtid ligger mellan 62 och 68 MHz. När frekvensen sjunker försämras immunförsvaret. Om frekvensen sjunker till 58 MHz uppstår förkylning och influensa, vid 55 MHz uppstår sjukdomar som Candida, vid 52 MHz Epstein-bar virus och vid 42 MHz cancer.